یک کارشناس مذهبی و رسانهای گفت: در حال حاضر مهمترین خط قرمز برای مواردی که در فیلمها و انیمیشنهای خارجی در سیما وجود دارد، صحنههای غیر اخلاقی و ترویج روابط نامشروع در آنها است.
حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی نواب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان با بیان اینکه باید انیمیشنهایی که در سیما برای کودکان پخش میشود، رویکرد اخلاقی داشته باشد، اظهار کرد: به طور حتم انیمیشنهایی که در خارج از کشور تولید میشود با رویکرد اسلامی و حتی کاملا اخلاقی نیست.
وی افزود: البته نظارتهایی در صدا و سیما برای پخش نشدن انیمیشنهایی که رواج دهنده بی اخلاقی باشند وجود دارد.
این کارشناس رسانه با اشاره به بازگشایی شبکه پویانمایی توسط صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: هدف از وجود اینگونه شبکهها تولید برنامههایی منطبق با فرهنگ دینی و ملی مردم ایران است.
وی با بیان اینکه پیش از پخش یک فیلم و انیمیشن خارجی در شبکههای سیما، آن فیلم توسط کارشناسان رسانهای و مذهبی مشاهده و بررسی میشود، اضافه کرد: مواردی که ممکن است برروی ضمیر ناخود آگاه افراد به خصوص کودکان اثر نامطلوب بگذارد بررسی و خذف میشود.
نواب بیان کرد: در حال حاضر مهمترین خط قرمز برای مواردی که در فیلمها و انیمیشنهای خارجی در سیما وجود دارد، صحنههای غیر اخلاقی و ترویج روابط نامشروع در آنها است.
وی تصریح کرد: البته مکارم اخلاقی تنها جلوگیری از رواج روابط نامشروع نیست، بلکه رواج خشونت میتواند یکی از مهمترین مواردی باشد که بر روی ضمیر ناخودآگاه انسان به خصوص کودک اثرات نامطلوبی بگذارد.
این کارشناس مذهبی تاکید کرد: باید نظارت بر اینگونه فیلمها به صورتی باشد که اصول انسانی و اخلاقی در آن فیلم و انیمیشن رعایت شده باشد وگرنه مناسب برای پخش نخواهد بود.
وی تصریح کرد: ممکن است فیلمی چند صحنه غیر اخلاقی داشته باشد اما در کل قصه مطالب مفیدی آموزش دهد که میتوان با نظارت صحیح و حذف صحنه های غیر خلاقی، فیلم را در سیما پخش کرد.
نواب در خصوص نظارتها بر فیلمها و انیمیشنهای خارجی در سیما گفت: اینکه بگوییم باید نظارتها شدیدتر شود شاید زیاد مفید نباشد و ما را به هدف واقعی نرساند بلکه به نظرم بهتر است نظارتها تخصصیتر اعمال شود.
وی ادامه داد: باید کارشناسان و ناظران بر این برنامهها رسانه و جامعه مخاطب آن رسانه را کامل بشناسند تا بتوانند نظارت خوبی بر آن برنامه داشته باشند.
این کارشناس رسانه با بیان اینکه انیمیشنها را میتوان از دو فاز محتوا و قالب مورد بررسی قرار داد، خاطر نشان کرد: خوشبختانه در فاز نخست با وجود محتواهای اسلامی و قرآنی و همچنین ملی که در کتابهای عالمان و شاعران کشورمان وجود دارد میتوانیم پویانماهای قدرتمندی بسازیم.
وی افزود: اما متاسفانه از نظر قالب ضعیف هستیم و باید تلاش کنیم انیمشنهایی که محتوای قدرتمندی دارند را با قالبی جذاب ارایه دهیم تا هم قابل رقابت با انیمیشنهای خارجی باشند هم بتوانیم موجب بسط فرهنگ دینی و ملی خود در جهان شویم.